Vegyestüzelésű kazán

MCE V1 és V3 Agro vegyestüzelésű kazánok ventilátorral felszerelve (Plus)

Teljesítmény változatok (V1 Agro): 24, 30, 36, 50 kW
Teljesítmény változatok (V3 Agro): 18, 24, 30, 34, 38, 50, 75 kW

Az MCE V1 és V3 Agro hagyományos, gravitációs kéményhuzat elvén működő vegyestüzelésű kazán, mely jól használható a fa eltüzelésére. Két huzatszabályozóval rendelkezik: elsősorban az elsődleges huzatajtóval, továbbá a másodlagos, azaz szekunder légbeeresztővel szabályozható az égés, ami a tűztér ajtaján található. További nagy előnye, hogy 20 kW-teljesítménytől 55 cm mély a tűztere, valamint döntött a pakoló ajtaja, így a méteres rönköket elég csak két részre vágni, és a tűztérbe rakodása is egyszerű.

A V1 és V3 Agro Plus típus egy továbbfejlesztett fatüzelésű kazán. Ventilátorral, égést vezérlő elektronikával, füstgáz hőmérséklet érzékelővel szerelték fel. Az égéshez szükséges levegőt a ventilátor fordulatszám szabályozásával juttatja be a tűztérbe, külön választva és előmelegítve a primer és szekunder levegőt. A primer levegő a rostélyok alatt, a szekunder levegő a tűztér oldalfalán kialakított lyukakon keresztül érkezik. Figyelembe veszi a távozó füstgáz hőmérsékletét, valamint az előremenő víz hőmérsékletét, így ez alapján szabályozza a kívánt levegő mennyiségét.

Vezérlő elektronika: magyar nyelvű TECH ST880 zPID (K3P)

Az MCE V1 és V3 Agro Plus magyar nyelvű TECH ST880 zPID (K3P) szabályozóval felszereltek. A kazán mellé telepített puffertartály alsó és felső hőmérsékletét figyeli, majd ez alapján szabályozza a töltő szivattyút. Ha bojler van a rendszerben, akkor annak is vezérli a szivattyúját, valamint egy darab motorosan kevert fűtési kört szobatermosztát jel alapján. (ez lehet radiátor vagy padlófűtés kör)

MCE vegyestüzelésű kazán bekötése

A kazánok köthetőek zárt fűtési rendszerbe. Ebben az esetben visszahűtő szelep beépítése kötelező. (Regulus DBV1) Ez az eljárás minden vegyestüzelésű kazán esetében szükséges és kötelező, amelyben nincs gyárilag beépített vészhűtőkör. Javasolt a kazán mellé beépíteni szigetelt puffertartályt és valamilyen kazánvédelmet alkalmazni. (Laddomat, ESBE LTC, ESBE VTC) Megakadályozható a kazán túlhevülése egy esetleges figyelmetlenség következtében, valamint óvjuk a kazánt a túl alacsony visszatérő hőmérséklettől. A puffer jelentősen növeli a fűtés kényelmét, az égés során felszabaduló energiát tárolja. Mivel a kazán égése kevésbé szabályozható és lefojtott levegő mellett rossz hatásfokkal üzemel, így a begyújtás után keletkező nagy mennyiségű hőenergiát célszerű egy puffertartályban eltárolni. Ennek három előnye van:

  1. ritkábban kell begyújtani, így kényelmesebbé válik a tüzelés
  2. a kazán sokkal jobb hatásfokkal üzemel
  3. nő a kazán élettartama

Jellemzők

  • 4 év jótállás a kazántestre, 2 év az elektromos és forgó-mozgó alkatrészekre
  • 6 mm vastag minősített kazánacélból készült kívül-belül (Optima Plus Max 8 mm)
  • 83 %-os hatásfok
  • vízhűtéses vagy öntöttvas rostélyok
  • 55 cm mély tűztér

További előny egy hagyományos kazánnal szemben

  • puffertartállyal egybeépítve magasabb szintű kényelmet biztosít és még nagyobb tüzelőanyag megtakarítást
  • előállítható vele a használati meleg víz (bojler szükséges)
  • égés során a fa mindig a legoptimálisabb levegőellátást kapja
  • füstmentes égés
  • nem távozik a kéménybe a forró füstgáz, mivel szabályozható annak a hőfok
  • szabályozható teljesítmény
  • a vezérlő elektronika programja frissíthető USB-n keresztül

Egy termék se felelt meg a keresésnek.