MCE biomassza kazánok aprítékra és pelletre

 

MCE UNI égőfejes biomassza kazán család automatikus tüzelőanyag adagolással és begyújtással, valamint másodlagos tűztérrel hasábfához*

Az UNIVERZÁLIS égőfejnek köszönhetően az MCE agri pellet kazán család (V4, V6, V4 AGRO, V6 AGRO) számos tüzelőanyag elégetésére alkalmasak. Jellemzően apríték, agri pellet, ocsú, fapellet, égethető rajta.(fűrészpor nem!)

Teljesítmény változatok: 15, 25, 35, 50 kW
UNI égőfej és adagoló

MCE AGRO aprítékos égőfejjel és bolygatóművel

Adagolás

Különlegessége az egyszerűségében rejlik. A tüzelőanyag tárolóból az adagoló csiga az égőfejre behordja a tüzelőanyagot, begyújtja, majd levegő hozzáadásával elégeti. Agri pellet kazánok esetében ez a legegszerűbb módja a rosszabb minőségű pellet égetésének, ugyanis a keletkezett hamut folyamatosan tolja le az égőtálcáról az újonnan beadagolt tüzelőanyag.
Tisztítás és karbantartás
Az égőfej egy egyszerű öntvény tálca, ami kivehető, így könnyen tisztítható. A légjáratok is tisztíthatóak egy szerelő ablak eltávolításával. Egyéb karbantartást nem igényel a készülék.

Visszaégés elleni védelem

Agri pellet kazánok esetében elengedhetetlen a visszaégés elleni védelem. Le kell választani az égőteret és a tüzelőanyag tartályt fizikálisan, ha erre nincs lehetőség mert nem olyan a kazán kialakítása, akkor vizes és elektronikus védelemmel kell megoldani. Az MCE agri pellet kazán esetében egy BVTS szelep és egy hozzá csatlakoztatott vizes tartály véd, valamint egy elektronikus védelem. Amint forrósodik az adagoló, abban a pillanatban a csiga folyamatosra bekapcsolja magát, mindaddig, amíg ki nem tolja a parazsat és vissza nem hűl. Ha ez sem segít, akkor a legvégső esetben beengedi a vizet és beoltja a parazsat. Jól beállított égés és megfelelő kéményhuzat esetén nem történhet visszaégés.

Vezérlés

A vezérlés magyar nyelvű és USB-ről frissíthető.

A kazán indítható és leállítható egy szobatermosztátból kapott jel alapján.  A rendszerbe kötött puffertartályt is tudja vezérelni!

Vezérli a bojlert és annak szivattyúját, valamint a cirkulációs szivattyút is. Egy darab motorosan kevert fűtési kört is tud kezelni, mely lehet padló, radiátor, stb.

Termékek szűrése Megjelenítés 2 találat
Ár
Kategória
Teljesítmény
Max. fűthető alapterület
Tüzelőanyag adagolás
Tüzelőanyag