MCE V4 és V6 AGRO aprítékos kazánok

 

MCE faapríték égőfejes biomassza kazán család beépített bolygatóval, automatikus begyújtással, valamint másodlagos tűztérrel hasábfához*

Az UNIVERZÁLIS égőfejnek köszönhetően az MCE biomassza kazánok (V4 AGRO, V6 AGRO) számos tüzelőanyag elégetésére alkalmasak. Jellemzően apríték, agri pellet, ocsú, fapellet, bútorlap darálék égethető vele.

Teljesítmény változatok (V4 Agro): 20, 25, 30 kW
Teljesítmény változatok (V6 Agro): 12,18 25, 30, 40, 50, 75 kW

MCE AGRO aprítékos égőfejjel és bolygatóművel

Adagolás

Különlegessége az egyszerűségében rejlik. A tüzelőanyag tárolóból az adagoló csiga az égőfejre behordja a tüzelőanyagot, begyújtja, majd levegő hozzáadásával elégeti. Aprítékos kazánok esetében ez a legegszerűbb módja az égetésének, ugyanis a keletkezett hamut folyamatosan tolja le az égőtálcáról az újonnan beadagolt tüzelőanyag.

Visszaégés elleni védelem

Elengedhetetlen a visszaégés elleni védelem. Le kell választani az égőteret és a tüzelőanyag tartályt fizikálisan, ha erre nincs lehetőség mert nem olyan a kazán kialakítása, akkor vizes és elektronikus védelemmel kell megoldani. Az MCE aprítékos kazán esetében egy BVTS szelep és egy hozzá csatlakoztatott vizes tartály véd, valamint egy elektronikus védelem. Amint forrósodik az adagoló, abban a pillanatban a csiga folyamatosra bekapcsolja magát, mindaddig, amíg ki nem tolja a parazsat és vissza nem hűl. Ha ez sem segít, akkor a legvégső esetben beengedi a vizet és beoltja a parazsat. Jól beállított égés és megfelelő kéményhuzat esetén nem történhet visszaégés.

Vezérlés

A vezérlés magyar nyelvű és USB-ről frissíthető.

A kazán indítható és leállítható egy szobatermosztátból kapott jel alapján.  A rendszerbe kötött puffertartályt is tudja vezérelni!

Vezérli a bojlert és annak szivattyúját, valamint a cirkulációs szivattyút is. Egy darab motorosan kevert fűtési kört is tud kezelni, mely lehet padló, radiátor, stb.

Termékek szűrése Megjelenítés 2 találat
Ár
Kategória
Teljesítmény
Max. fűthető alapterület
Tüzelőanyag adagolás
Tüzelőanyag