Agri pellet kazán

Defro UNI égőfejes agri pellet kazán család automatikus tüzelőanyag adagolással és begyújtással, valamint másodlagos tűztérrel hasábfához

Az UNIVERZÁLIS égőfejnek köszönhetően a Defro agri pellet kazán család (Agro Duo Uni-R, Duo Uni-R) számos tüzelőanyag elégetésére alkalmasak. Jellemzően agri pellet, ocsú, fapellet, borsószén égethető rajta, valamint minden olyan tüzelőanyag, amelynek a szemcsemérete nem haladja meg a 30 mm-t és nem több a portartalma 30 %-nál. (fűrészpor és apríték nem!) Arra az aprítékos kazánt javasoljuk.

Defro Komfort Eko LUX retorta égőfejjel csak széntüzelésre.

Teljesítmény változatok: 12, 15, 20, 25, 30, 35, 50 kW
UNI égőfej és adagoló

Adagolás

Különlegessége az egyszerűségében rejlik. A tüzelőanyag tárolóból az adagoló csiga az égőfejre behordja a tüzelőanyagot, begyújtja, majd levegő hozzáadásával elégeti. Agri pellet kazánok esetében ez a legegszerűbb módja a rosszabb minőségű pellet égetésének, ugyanis a keletkezett hamut folyamatosan tolja le az égőtálcáról az újonnan beadagolt tüzelőanyag.
Tisztítás és karbantartás
Az égőfej egy egyszerű öntvény tálca, ami kivehető, így könnyen tisztítható. A légjáratok is tisztíthatóak egy szerelő ablak eltávolításával. Egyéb karbantartást nem igényel a készülék. Lakossági felhasználásra a Defro Agro Duo Uni-R agri pellet kazán a legmegfelelőbb választás egyszerűségéből adódóan.

Visszaégés elleni védelem

Agri pellet kazánok esetében elengedhetetlen a visszaégés elleni védelem. Le kell választani az égőteret és a tüzelőanyag tartályt fizikálisan, ha erre nincs lehetőség mert nem olyan a kazán kialakítása, akkor vizes és elektronikus védelemmel kell megoldani. A Defro agri pellet kazán esetében egy BVTS szelep és egy hozzá csatlakoztatott vizes tartály véd, valamint egy elektronikus védelem. Amint forrósodik az adagoló, abban a pillanatban a csiga folyamatosra bekapcsolja magát, mindaddig, amíg ki nem tolja a parazsat és vissza nem hűl. Ha ez sem segít, akkor a legvégső esetben beengedi a vizet és beoltja a parazsat. Jól beállított égés és megfelelő kéményhuzat esetén nem történhet visszaégés.

Defro K1Prv4 vezérlés

A vezérlés magyar nyelvű, színes érintőkijelzős és USB-ről frissíthető.

A kazán indítható és leállítható egy szobatermosztátból kapott jel alapján.  A rendszerbe kötött puffertartályt is tudja vezérelni, de indítani és leállítani saját magát nem tudja!

Vezérli a bojlert és annak szivattyúját, valamint a cirkulációs szivattyút is. Egy darab motorosan kevert fűtési kört is tud kezelni, mely lehet padló, radiátor, stb. Csatlakoztatható a körhöz külön szobatermosztát, modulokkal ez tovább bővíthető.

Termékek szűrése Megjelenítés 4 találat
Ár
Kategória
Teljesítmény
Max. fűthető alapterület
Tüzelőanyag adagolás
Tüzelőanyag