Vízteres kandalló

Defro Home Riva és Navi vízteres kandalló család sík üveges, liftes és sarok kivitelben

A Defro Home csúcsminőségű vízteres kandallók puffertartállyal egybekötve csatlakoztathatóak a központi fűtési rendszerre, valamint bármilyen fűtési rendszerrel kombinálhatóak. Zárt égésterűek, így a legmodernebb szellőztető rendszerrel ellátott házakba is telepíthető. A kandallóbetétek telepíthetőek zárt fűtési rendszerbe (max. 2 bar), valamint rendelkeznek beépített vészhűtő körrel a túlhevülés elkerülése érdekében.

Riva vízteres kandalló műszaki jellemzői:

A Riva vízteres kandallóbetétek hőcserélője és víztere a kandallóbetét felső részében helyezkedik el. Elérhető sík üveges és sarok kivitelben, hagyományos ajtó nyitással.

Elérhető teljesítmények: 16/12 kW, 19/14 kW, 22/16 kW (össz./víz)

Navi vízteres kandalló műszaki jellemzői:

A Navi kandallóbetétek hőcserélője és víztere a kandallóbetét felett helyezkedik el, kívülről tisztítható a szerviz ajtó eltávolításával.

Elérhető teljesítmények: 14/11 kW, 17/14 kW (össz./víz)

Defro Navi és Riva vízteres kandalló bekötése

Kémény: A legfontosabb a megfelelő kémény. Ez lehet saválló szigetelt duplafalú kémény, vagy bármilyen épített kerámia béléscsöves. A minimum belső keresztmetszetnek 200 mm-nek kell lennie, ugyanis a kandallóbetétek kémény csatlakozó csonkjai is ekkorák.

Puffertartály: A megfelelő és biztonságos működés érdekében alkalmazni kell puffertartályt. A kandallóbetétek köthetőek közvetlenül a puffertartály vízterére, vagy csőkígyós tartály esetén az alsó csőkígyóba.

Égési levegő utánpótlás: A zárt égésterű vízteres kandallónak szüksége van külső égési levegőre. A kandallóbetét által elhasznált levegőt pótolni kell, de nem a ház légteréből, hanem külső térből. Szellőztető rendszerrel vagy akár páraelszívóval egy légtérben kandalló esetében depresszió tud kialakulni és visszaáramlik a füst, ha nem kívülről pótoljuk egy csőrendszeren keresztül az égési levegőt. Jellemzően a külső levegő csonk átmérője 125 mm.

Épületgépészeti szerelvények: A vízteres kandallót erősen ajánlott puffertartályra kötni. Ehhez szükség van keringető szivattyúra, zárt tágulási tartályra, visszatérő hőfokot szabályzó szelepre, biztonsági szelepre, nyomásmérő órára, automata légtelenítőre. Ki kell alakítani a vészhűtő kört, hogy túlhevülés esetén biztonsággal vissza tudja magát hűteni a vízteres kandalló. Megoldás lehet még az is, hogy a puffertartály alsó csőkígyójára kötjük a kandallót, ehhez egy csőkígyós tartály szükséges.

Vízteres kandalló bekötése (Riva)

1 – előremenő csonk; 2 – visszatérő csonk; 3 – szivattyú; 4 – kazánvédő szelep; 5 – visszacsapó szelep*; 6 – vészhűtő kör betáp; 7 – zárt tágulási tartály; 8 – töltő-ürítő csap; 9 – túlfolyó; 10 – termikus szelep; 11 – termikus szelep hüvely; 12 – biztonsági lefújó szelep; 13 – szűrő

/*Akkor szükséges beépíteni a visszacsapó szelepet, ha puffertartály nem kerül beépítésre és más hőtermelő is csatlakoztatva van a fűtési rendszerre./

Termékek szűrése Megjelenítés 11 találat
Ár
Kategória